Pečené batáty s javorovým sirupem
55 min.
Ingredience
- 1,2kilogramyBrambory sladké (Batáty)
- 190mililitrůJavorový sirup
- 40mililitrůOlej olivový
- 1,4lžičkySkořice mletá
- 1lžičkaHřebíček mletý
- 1kusPomeranče
- 3kusyAnýz celý
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
96 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
3 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 190 °C.
- 2Batáty oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Naskládáme je do pekáče a zalijeme směsí z javorového sirupu, oleje, skořice a hřebíčku.
- 3Přidáme kůru z pomeranče, kterou jsme naškrábali pomocí škrabky na proužky. Spolu se šťávou z pomeranče je přidáme do pekáče.
- 4Nakonec přidáme i anýz a pečeme 45 minut doměkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.