Pečené bazalkové rybí filé

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1002 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
62 g
Sacharidy
113 g
Vláknina
19 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu si předehřejeme na 195°C. Lístky z bazalky omyjeme a velmi drobně pokrájíme. Sušená rajčata konzervovaná v oleji necháme okapat a pokrájíme je na proužky. Očištěné cibule nakrájíme na kolečka. Rybí filé omyjeme, osušíme, posypeme solí, kmínem a čerstvě pomletým pepřem a jednu stranu posypeme čerstvou bazalkou. Poté porce obalíme v hladké mouce. Na dno pekáče položíme 1/2 plátků slaniny, pekáč vložíme do trouby a když se slanina začne rozpouštět, položíme na ni porce rybího filé posypanou stranou s bazalkou nahoru. Rybí filé pečeme 10 minut, poté porce otočíme, obložíme pokrájenou cibulí, sušenými rajčaty, povrch porcí posypeme zbylou bazalkou a položíme na ně 2/2 plátků slaniny. Pekáč znovu vložíme do trouby a pečeme dalších 10-12 minut dozlatova. Rybí filé poklademe na talíře, ozdobíme upečenou cibulí, rajčaty, vyškvařenými plátky slaniny a hned horké servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.