Pečené bramborové taštičky
85 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 1,2litryVoda pitná
- 0,5litrMléko polotučné
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 50gramůDroždí
- 1lžíceCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůPovidla švestková
- 100gramůMáslo čerstvé
- 150gramůOřechy vlašské
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 50gramůCukr moučkový
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
185 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
11 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1100 ml mléko zahřejeme na nízkou teplotu, dáme do něho droždí a necháme vykynout na kvásek.
- 2V hrnci uvaříme ve vodě brambory, poté je scedíme a necháme vychladnout. Vychladlé je nastrouháme na jemném struhadle. Vlijeme do nich kvásek, rozklepneme celé vejce, přisypeme mouku, vlijeme zbylé mléko, olej, přisypeme cukr a rukama vypracujeme tuhé, těsto. Které se nelepí na ruce a necháme ho na dvě hodiny vykynout.
- 3Na hrubou moukou vysypaný vál dáme vykynuté těsto, rozválíme ho a vykrajujeme z něj obdélníky, na každý položíme lžičku povidel, přeložíme a konce pomoci prstu spojíme a skládáme je na máslem vymaštěný plech, potřeme je rozšlehaným vejcem, dáme do trouby a pečeme dočervena asi 30 minut.
- 4Před podáváním na pánvi roztopíme máslo a taštičky jimi polijeme. Podáváme posypané nasekanými ořechy a moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.