Pečené broskve s drobenkou
30 min.
Ingredience
- 6kusůBroskve
- 5gramůZázvor celý
- 3gramySkořice mletá
- 60gramůCukr krupice
- 4lžíceVoda pitná
- Drobenka
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 60gramůCukr krupice
- 60gramůMáslo čerstvé
- 125gramůOřechy lískové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
584 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
32 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
8 g
Cukr
53 g
Postup přípravy
- 1Broskve nakrojíme do kříže a ponoříme je na několik vteřin do vroucí vody. Broskve oloupeme, odstraníme pecky a nakrájíme na čtvrtky.
- 2Broskve dáme do pánve s nastrouhaným zázvorem, skořicí, cukrem a vodou. Uvedeme k varu a krátce podusíme. Sundáme z plotny.
- 3Drobenka: dáme cukr a mouku do mísy a smícháme. Přidáme máslo a prsty zpracujeme na drobenku. Vmícháme nasekané lískové oříšky.
- 4Broskve přendáme do mělké zapékací mísy a posypeme drobenkou, vrstva by neměla být vyšší než 1 cm. Pečeme 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.