Pečené broskve s drobenkou

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
584 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
32 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
8 g
Cukr
53 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Broskve nakrojíme do kříže a ponoříme je na několik vteřin do vroucí vody. Broskve oloupeme, odstraníme pecky a nakrájíme na čtvrtky.
  • 2
    Broskve dáme do pánve s nastrouhaným zázvorem, skořicí, cukrem a vodou. Uvedeme k varu a krátce podusíme. Sundáme z plotny.
  • 3
    Drobenka: dáme cukr a mouku do mísy a smícháme. Přidáme máslo a prsty zpracujeme na drobenku. Vmícháme nasekané lískové oříšky.
  • 4
    Broskve přendáme do mělké zapékací mísy a posypeme drobenkou, vrstva by neměla být vyšší než 1 cm. Pečeme 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.