Pečené broskve s marcipánem a mandlemi

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
7 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
4 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté broskve rozpůlíme, vypeckujeme a urovnáme do zapékací mísy řeznou plochou nahoru.
  • 2
    Marcipán rozetřeme se smetanou a naneseme do středu broskví. Posypeme plátky mandlí, zakapeme medem, pocukrujeme a zalijeme vínem.
  • 3
    Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 20-25 minut. Vyjmeme z trouby a necháme asi 5 minut stát.
  • 4
    Dezert můžeme podávat se zakysanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.