Pečené čerstvé ovoce s pomerančovým likérem
32 min.
Ingredience
- 2kusyBroskve
- 2kusyHrušky
- 2kusySlívy
- 2kusyNektarinka
- 4kusyFíky čerstvé
- 2kusyPomeranč červený
- 3lžíceLikér pomerančový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
176 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
7 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 200°C. Omyjeme a osušíme zralé čerstvé ovoce: broskve, hrušky, slívy, nektarinky a čerstvé fíky. Ovoce pokrájíme na čtvrky, hrušky zbavíme jadřinců, z ostatního ovoce odstraníme pecky, fíky pouze rozpůlíme.
- 2Z červených pomerančů vymačkáme do sklenice šťávu. Ovoce rozložíme do zapékací misky, polejeme ho pomerančovou šťávou a dáme do trouby péct na 16 -18 minut. Pak pekáč vytáhneme, ovoce pokapeme pomerančovým likérem a vložíme pekáč s ovocem zpět do trouby na 6 minut.
- 3Upečené ovoce rozdělíme do misek a hned horké podáváme. Je to i výborná snídaně.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.