Pečené čerstvé ovoce s pomerančovým likérem

32 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
176 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
7 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu si předehřejeme na 200°C. Omyjeme a osušíme zralé čerstvé ovoce: broskve, hrušky, slívy, nektarinky a čerstvé fíky. Ovoce pokrájíme na čtvrky, hrušky zbavíme jadřinců, z ostatního ovoce odstraníme pecky, fíky pouze rozpůlíme.
  • 2
    Z červených pomerančů vymačkáme do sklenice šťávu. Ovoce rozložíme do zapékací misky, polejeme ho pomerančovou šťávou a dáme do trouby péct na 16 -18 minut. Pak pekáč vytáhneme, ovoce pokapeme pomerančovým likérem a vložíme pekáč s ovocem zpět do trouby na 6 minut.
  • 3
    Upečené ovoce rozdělíme do misek a hned horké podáváme. Je to i výborná snídaně.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.