Pečené cukroví s bílkovou nádivkou

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
20 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
632 mg
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na kolečka, vykrájená z těsta, rozdělíme bílkovou nádivku a pečeme v troubě do růžova.
  • 2
    Těsto:
  • 3
    Máslo, žloutky, mléko, med, hřebíček a skořici vymícháme dohladka. Na tuto směs prosejeme mouku s kypřícím práškem do pečiva, vypracujeme hladké těsto, necháme v lednici odpočinout do druhého dne. Následně z těsta vyválíme plát, z něj vykrajujeme kolečka.
  • 4
    Nádivka:
  • 5
    Ořechy nastrouháme, dýňová a slunečnicová semínka umeleme, sušené ovoce jemně nasekáme. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do něj opatrně zašleháme cukr, nastrouhané ořechy, namletá slunečnicová i dýňová semínka a jemně nasekané sušené ovoce. Na závěr bílkovou nádivku ochutíme lžičkou rumu. Tato nádivka musí být tuhá, nesmí téct. Nádivkou potřeme připravená kolečka z těsta, pečeme ve vyhřáté troubě do růžova.
  • 6
    Cukroví podáváme jako pohoštění.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.