Pečené cukroví s bílkovou nádivkou
45 min.
Ingredience
- Nádivka
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 1lžíceOřechy vlašské
- 1lžíceDýňová semínka
- 1lžíceSemínka slunečnicová loupaná
- 1lžíceHrušky sušené
- Těsto
- 150gramůMouka rýžová
- 1gramOřechy vlašské
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 6lžicMléko polotučné
- 250gramůMed včelí
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1lžičkaHřebíček mletý
- 120gramůMouka pohanková
- 100gramůMáslo čerstvé
- 20gramůKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
20 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
632 mg
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Na kolečka, vykrájená z těsta, rozdělíme bílkovou nádivku a pečeme v troubě do růžova.
- 2Těsto:
- 3Máslo, žloutky, mléko, med, hřebíček a skořici vymícháme dohladka. Na tuto směs prosejeme mouku s kypřícím práškem do pečiva, vypracujeme hladké těsto, necháme v lednici odpočinout do druhého dne. Následně z těsta vyválíme plát, z něj vykrajujeme kolečka.
- 4Nádivka:
- 5Ořechy nastrouháme, dýňová a slunečnicová semínka umeleme, sušené ovoce jemně nasekáme. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do něj opatrně zašleháme cukr, nastrouhané ořechy, namletá slunečnicová i dýňová semínka a jemně nasekané sušené ovoce. Na závěr bílkovou nádivku ochutíme lžičkou rumu. Tato nádivka musí být tuhá, nesmí téct. Nádivkou potřeme připravená kolečka z těsta, pečeme ve vyhřáté troubě do růžova.
- 6Cukroví podáváme jako pohoštění.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.