Pečené cukroví s vanilkovou příchutí

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
6229 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
651 g
Sacharidy
109 g
Vláknina
2 g
Cukr
62 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava pečení: Pečící plech vymažeme lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 180 °C.
  • 2
    Těsto: Mouku prosejeme do hlubší mísy a společně s máslem ji zpracujeme do hrudkovitého těsta. Do těsta dále přidáme cukr
  • 3
    a vanilkovou příchuť a hněteme, dokud nezískáme vláčné těsto.
  • 4
    Vypracované těsto rozválíme na plát, silný asi 2 cm a z plátu těsta vykrájíme nejlépe srdíčka velká asi 5 cm. Vykrájené tvary naskládáme na vymazaný plech tak, aby se jednotlivé kousky nedotýkaly a pečeme do zlatova ve vyhřáté troubě, asi 20 minut.
  • 5
    Srdíčka nebo jiné upečené tvary přemístíme z plechu na děrovanou podložku a necháme je zcela vychladnout. Toto cukroví servírujeme ke kávě, jako pohoštění, studené. Těsně před podáváním vykrájené tvary posypeme připraveným vanilkovým cukrem.
  • 6
    Vanilkový cukr: Vanilkový lusk zasypeme moučkovým cukrem do nádobky (nejlépe skleněné se šroubovacím závěrem) a dobře uzavřeme. Vanilkový lusk necháme nejlépe přes noc v nádobce s cukrem. Cukr získá vanilkové aroma i příchuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.