Pečené cukroví s vanilkovou příchutí
60 min.
Ingredience
- Příprava pečení
- Těsto
- 230gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůMáslo čerstvé
- 130gramůCukr krystal
- Vanilkový cukr
- 1kusVanilkový lusk
- 10lžicCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
6229 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
651 g
Sacharidy
109 g
Vláknina
2 g
Cukr
62 g
Postup přípravy
- 1Příprava pečení: Pečící plech vymažeme lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 180 °C.
- 2Těsto: Mouku prosejeme do hlubší mísy a společně s máslem ji zpracujeme do hrudkovitého těsta. Do těsta dále přidáme cukr
- 3a vanilkovou příchuť a hněteme, dokud nezískáme vláčné těsto.
- 4Vypracované těsto rozválíme na plát, silný asi 2 cm a z plátu těsta vykrájíme nejlépe srdíčka velká asi 5 cm. Vykrájené tvary naskládáme na vymazaný plech tak, aby se jednotlivé kousky nedotýkaly a pečeme do zlatova ve vyhřáté troubě, asi 20 minut.
- 5Srdíčka nebo jiné upečené tvary přemístíme z plechu na děrovanou podložku a necháme je zcela vychladnout. Toto cukroví servírujeme ke kávě, jako pohoštění, studené. Těsně před podáváním vykrájené tvary posypeme připraveným vanilkovým cukrem.
- 6Vanilkový cukr: Vanilkový lusk zasypeme moučkovým cukrem do nádobky (nejlépe skleněné se šroubovacím závěrem) a dobře uzavřeme. Vanilkový lusk necháme nejlépe přes noc v nádobce s cukrem. Cukr získá vanilkové aroma i příchuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.