Pečené fazole po mexicku
20 min.
Ingredience
- 400gramůFazole červené sterilované
- 60gramůOlej slunečnicový
- 1gramPepř černý mletý
- 80gramůSýr Ementál (Primátor)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
276 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
19 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nakládané červené fazole scedíme, dvě třetiny rozmačkáme vidličkou, třetinu necháme vcelku. Fazole promícháme, přimícháme olej. Fazole vložíme na dno pekáčku, trochu je přitlačíme ke dnu, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 10 minut. Během pečení fazole jednou obrátíme. Minutu před koncem pečení fazole posypeme strouhaným sýrem ementálského typu, trochu opepříme a sýr necháme roztavit.
- 2Podáváme jako přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.