Pečené hovězí plátky se slaninou
90 min.

Ingredience
- 400gramůHovězí maso zadní
- 2lžíceMouka bezlepková
- 1kusVejce slepičí
- 1kusCibule
- 40gramůAnglická slanina
- 2gramySůl
- 4lžíceOlej stolní
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
37 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
425 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na kolečka a slaninu na silnější proužky. Hovězí maso nakrájíme na plátky a před naklepáním plátky obalíme v bezlepkové mouce. Naklepané plátky potom obalíme v rozšlehaném vejci a zprudka maso opečeme na pánvi. Opečené plátky urovnáme do zapékací mísy, obložíme plátky másla a nakrájenou slaninou.
- 2Maso v zapékací míse přikryjeme poklicí nebo alobalem a zapékáme asi hodinu při teplotě 200 °C. Hotové maso servírujeme teplé, s nejrůznějšími přílohami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.