Pečené hromádky
20 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1šálekCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 2šálkyCelozrnné rýžové vločky
- 1šálekOvesné vločky
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaTresť vanilková
- 1,8šálkyMouka polohrubá
- 0,5lžičkaSoda jedlá
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
16 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
2 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Nejprve předehřejeme troubu na 180°C. Připravíme dva plechy na pečení, které vyložíme pečicím papírem.
- 2Utřeme máslo s cukrem a přidáme vejce s vanilkou. Do vzniklé směsi vmícháme jedlou sodu, mouku a sůl.
- 3Nakonec přidáme vločky, směs pečlivě promícháme.
- 4Na připravené plechy pokládáme lžičkou vzniklé hromádky z těsta. Pečeme 10 minut dozlatova. Hromádky necháme vychladnout a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.