Pečené jehně s jarní cibulkou
180 min.
Ingredience
- 10kusůCibule
- 3decilitryVoda pitná
- 120gramůMáslo čerstvé
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 5kilogramůJehněčí maso
- 0,5lžíceSůl
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1126 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
70 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěné, vykuchané a omyté malé jehně osolíme, potřeme máslem a posypeme červenou paprikou. Vložíme ho do pekáče, podlijeme 3 dl vody a pečeme při 200 °C v dobře předehřáté troubě do změknutí masa (přibližně 2 hodiny).
- 2Během pečení několikrát jehně podléváme troškou vody a potíráme výpekem.
- 3Když je maso měkké, pokrájíme na kolečka jarní cibuli, přidáme ji k masové šťávě, kterou budeme jehně ještě polévat asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.