Pečené jehněčí maso s vejci
80 min.
Ingredience
- 1gramCibule
- 500gramůJehněčí hřbet
- 1lžíceOlej stolní
- 200gramůPórek
- 1lžičkaSůl
- 2decilitryHovězí vývar základní
- 2kusyVejce slepičí
- 2decilitryMléko kefírové
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
464 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
34 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
936 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso vykostíme, nakrájíme na kousky, osolíme, obalíme v mouce a opečeme v pánvi na oleji.
- 2Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, pórek i s natí na 3cm dlouhé kousky. Vše podusíme na části oleje asi 5 minut, přidáme maso a dusíme doměkka. Podléváme vývarem.
- 3Měkké maso v kastrole dáme do trouby. Rozšleháme vejce s kyselým mlékem, osolíme je a vlijeme na maso. Necháme zapéci a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.