Pečené koroptve na slanině
60 min.
Ingredience
- 600gramůKoroptev
- 3gramyJalovec
- 8gramůSůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- 150gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
29 g
Sacharidy
2 g
Vápník
3 g
Železo
14 mg
Postup přípravy
- 1Oškubané a vykuchané koroptve očistíme, důkladně nasolíme a potřeme roztlučeným jalovcem. Obalíme plátky slaniny a ovážeme provázkem. Na pekáč vlijeme rozpuštěné máslo, koroptve do něj vložíme a dáme do mírně vyhřáté trouby péct asi na 3/4 hodiny. Během pečení vydatně podléváme výpekem. Hotové koroptve zbavíme provázku, rozpůlíme a zalijeme vypečenou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.