Pečené krekry z jasmínové rýže s krevetovou omáčkou
170 min.
Ingredience
- 150gramůRýže jasmínová
- 400mililitrůVoda pitná
- Omáčka
- 1stroužekČesnek
- 1hrstKoriandr čerstvý
- 90gramůKrevety tygří - loupané
- 250mililitrůKokosové mléko
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1lžičkaTamarindová pasta
- 1lžičkaCukr třtinový
- 2lžíceOřechy burské pražené
- 1kusChilli paprička
- 1lžíceOmáčka rybí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
198 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
11 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
12 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Rýži nasypeme do síta, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Přemístíme ho většího hrnce, zalijeme vroucí vodou, promícháme, přivedeme k varu a na mírném ohni necháme zvolna vařit cca 15 minut. Musí se nám vstřebat téměř všechna tekutina.
- 2Poté zmírníme plamen na minimum a pomalu pražíme cca 2 hodiny dokřupava. Když se rýže začne lepit na dno, pokračujeme v restování ještě 5 minut, dokud se koláč nezačne odlepovat od stěn hrnce. Rýži opatrně vyklopíme na plech a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme cca 20 minut dozlatova. Hotový koláč necháme vychladnout.
- 3Mezitím připravíme omáčku. Česnek nakrájíme nahrubo, korinadrovou nať nasekáme, vařené krevety očistíme, tamarindovou pastu rozmícháme v trošce horké vody, pražené ořechy nasekáme a chilli papričku bez semínek nadrobno nakrájíme. Vše vložíme do mixéru, přidáme zbylé ingredience a rozmixujeme na hladkou pastu. Omáčku přelijeme do misky.
- 4Rýžový koláč nalámeme na kousky a podáváme s připravenou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 6. 5. 2017
Pečené krekry z jasmínové rýže s krevetovou omáčkou
Skvělý tip 😉 Určite musíme vyzkoušet 😁