Pečené krekry z jasmínové rýže s krevetovou omáčkou

170 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
198 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
11 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
12 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži nasypeme do síta, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Přemístíme ho většího hrnce, zalijeme vroucí vodou, promícháme, přivedeme k varu a na mírném ohni necháme zvolna vařit cca 15 minut. Musí se nám vstřebat téměř všechna tekutina.
  • 2
    Poté zmírníme plamen na minimum a pomalu pražíme cca 2 hodiny dokřupava. Když se rýže začne lepit na dno, pokračujeme v restování ještě 5 minut, dokud se koláč nezačne odlepovat od stěn hrnce. Rýži opatrně vyklopíme na plech a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme cca 20 minut dozlatova. Hotový koláč necháme vychladnout.
  • 3
    Mezitím připravíme omáčku. Česnek nakrájíme nahrubo, korinadrovou nať nasekáme, vařené krevety očistíme, tamarindovou pastu rozmícháme v trošce horké vody, pražené ořechy nasekáme a chilli papričku bez semínek nadrobno nakrájíme. Vše vložíme do mixéru, přidáme zbylé ingredience a rozmixujeme na hladkou pastu. Omáčku přelijeme do misky.
  • 4
    Rýžový koláč nalámeme na kousky a podáváme s připravenou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 6. 5. 2017
Pečené krekry z jasmínové rýže s krevetovou omáčkou
Skvělý tip 😉 Určite musíme vyzkoušet 😁