Pečené kuře konzervované

135 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
710 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
53 g
Vápník
727 mg
Železo
6 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Větší kuře důkladně očistíme, omyjeme, prosolíme po všech stranách i zevnitř, prsa prošpikujeme slaninou a vložíme do pekáče. Podlijeme rozehřátým máslem a v troubě upečeme dočervena. Mezitím občas podlijeme vodou.
  • 2
    Ne zcela dopečené kuře naporcujeme, vykostíme a maso i s menšími kostmi rozdělíme do čistých sklenic. Zalijeme přecezenou šťávou z pekáče a ihned zavíčkujeme.
  • 3
    Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu.
  • 4
    Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.