Pečené kuře konzervované
135 min.
Ingredience
- 1kusKuře
- 2lžičkySůl
- 100gramůSlanina vepřová
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1decilitrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
710 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
53 g
Vápník
727 mg
Železo
6 mg
Postup přípravy
- 1Větší kuře důkladně očistíme, omyjeme, prosolíme po všech stranách i zevnitř, prsa prošpikujeme slaninou a vložíme do pekáče. Podlijeme rozehřátým máslem a v troubě upečeme dočervena. Mezitím občas podlijeme vodou.
- 2Ne zcela dopečené kuře naporcujeme, vykostíme a maso i s menšími kostmi rozdělíme do čistých sklenic. Zalijeme přecezenou šťávou z pekáče a ihned zavíčkujeme.
- 3Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu.
- 4Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.