Pečené kuře plněné kysaným zelím s jablky pro celiaky
100 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyKuře
- 500gramůZelí kysané
- 2lžičkySůl
- 2lžičkyKmín celý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůSlanina vepřová
- 3decilitryVoda pitná
- 2kusyJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1038 kcal
Bílkoviny
74 g
Tuky
74 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Dobře očištěné a omyté kuře osušíme, osolíme i zevnitř a posypeme kmínem. Omyjeme a oloupeme jablka a vykrojíme jádřince tak, aby jablka zůstala celá. Do břišní dutiny dáme kysané zelí s jablky. Kuře uzavřeme párátky a vložíme do pekáče. Kuře podlijeme vodou, pokryjeme ho plátky másla a slaniny. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C přibližně 1-1.5 hodiny dozlatova. Během pečení kuře otáčíme a poléváme výpekem.
- 2Upečené kuře rozporcujeme a servírujeme se zelím a jablky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.