Pečené kuřecí maso s pohankovým salátem
30 min.
Ingredience
- 100gramůPohanka
- 200mililitrůVoda pitná
- 1lžíceZázvor celý
- 1kusCibulka jarní
- 1kusPórek
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůKarotka baby
- 2špetkySůl bylinková
- 1špetkaKurkuma
- 0,25lžičkaSůl
- 350gramůKuřecí maso pečené
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
669 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
22 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
10 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Dobře promytou pohanku dáme do rendlíku, zalijeme ji vodou, přidáme sůl a vaříme ji 8-10 minut, dáváme pozor, aby se nerozvařila. Poté ji scedíme přes síto a odkapanou pohanku dáme do mísy.
- 2Omytý a oloupaný zázvor jemně nastrouháme do mísy. Očištěnou jarní cibuli, malý pórek pokrájíme na tenké kroužky. V pánvi na rozehřátém másle cibuli s pórkem podusíme, přidáme na kolečka očištěnou baby karotku a společně ji s cibulí a pórkem krátce osmažíme. Pak všechnu zeleninu přidáme s odkapanou pohankou k zázvoru. Sálát promícháme a podle chuti ho dosolíme a dochutíme špetkou kurkumy. Mírně teplý salát dáme na talíře, přidáme k němu teplé pečené kuřecí maso a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.