Pečené kuřecí trojhránky s mandlemi
105 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 1lžičkaKmín římský
- 500gramůKuřecí prsa
- 2kusyRajčata
- 60gramůRozinky tmavé
- 2lžícePetržel kudrnka
- 70mililitrůVíno bílé
- 70gramůMandle plátky
- 1lžíceOlej olivový
- 500gramůListové těsto
- 2lžíceOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
359 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
21 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
1 g
Cukr
938 mg
Postup přípravy
- 1Mandlové lupínky osmahneme dozlatova na rozpáleném olivovém oleji. Vyjmeme a necháme osušit na papírové utěrce.
- 2Do pánve vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme. Jakmile změkne, přidáme sůl, koření a bylinky a osmahneme cca 2-3 minuty. Přidáme na kousky nakrájené maso a za stálého míchání osmažíme. Poté vložíme na kostičky nakrájená rajčata, nasekané rozinky, nadrobno pokrájenou petrželku, mandlové lupínky a přilijeme víno. Zakryté dusíme cca 15 minut. Poté odkryjeme a dodusíme, až se vstřebá všechna šťáva. Necháme vychladnout.
- 3Z těsta vytvoříme 14 plátků. Každý rozkrojíme na tři díly o délce cca 15 cm. Potřeme rostlinným olejem, do rohu každého vložíme lžičku náplně a přeložíme do trojúhelníku. Přeložíme ještě jednou a rozložíme na plech. Potřeme olejem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 20-25 minut. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.