Pečené kůzle nebo jehně

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
640 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
47 g
Vápník
10 g
Železo
55 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kůzlečí zadek důkladně omyjeme, osušíme a osolíme.
  • 2
    Rozpustíme v pekáči máslo, vložíme dvě špejle a na ty položíme zadek masitou stranou.
  • 3
    Nejdříve pečeme ve vlastní šťávě, potom trochu podlijeme a pečeme do červena. Pečeme dle velkosti asi tak 1,5 hodiny. Během pečení maso často přeléváme šťávou, aby pečeně nevyschla.
  • 4
    Podává se horký se šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.