Pečené lanýže
40 min.
Ingredience
- 200gramůLanýž
- 100mililitrůVíno šumivé (sekt)
- 2špetkySůl
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
110 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
9 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
500 mg
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Lanýže dobře omyjeme a nakrájíme na silné plátky. Pekáček vymažeme silnou vrstvou másla, vložíme plátky lanýžů, zalijeme šampaňským nebo šumivým vínem, osolíme a pekáček zakryjeme. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 15 minut. Odkryjeme pekáček, lanýže polijeme šťávou z pekáčku a pečeme odkryté ještě 5 minut.
- 2Houby podáváme hlavně k pečené drůbeži.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.