Pečené lanýže

40 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
110 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
9 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
500 mg
Vápník
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lanýže dobře omyjeme a nakrájíme na silné plátky. Pekáček vymažeme silnou vrstvou másla, vložíme plátky lanýžů, zalijeme šampaňským nebo šumivým vínem, osolíme a pekáček zakryjeme. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 15 minut. Odkryjeme pekáček, lanýže polijeme šťávou z pekáčku a pečeme odkryté ještě 5 minut.
  • 2
    Houby podáváme hlavně k pečené drůbeži.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.