Pečené lasagne s chřestem a pstruhem
70 min.

Ingredience
- 500gramůChřest zelený
- 2litryVoda pitná
- 1kostkaCukr kostkový
- 800gramůLasagne
- 1špetkaSůl
- 500gramůPstruh
- 2lžičkyŠťáva citrónová
- 1lžičkaPepř bílý
- Omáčka
- 400mililitrůVývar rybí
- 6lžicOcet vinný
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 90gramůMáslo čerstvé
- 2lžičkyŠťáva citrónová
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 0,2lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1261 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
46 g
Sacharidy
154 g
Vláknina
92 mg
Cukr
520 mg
Postup přípravy
- 1Chřest uvaříme v osolené vroucí vodě s kostkou cukru. Vařený chřest vyjmeme a necháme okapat. Lasagne uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Po uvaření je scedíme a necháme okapat. Petrželku důkladně opereme, necháme okapat a nasekáme ji nadrobno. Rybí filety rozčtvrtíme, ochutíme pepřem a solí a pokapeme citrónovou šťávou. Troubu předehřejeme na 200°C.
- 2Lasagne složíme do vymazané zapékací mísy do tvaru balíčků a každý takový balíček obložíme čtvrtkou rybího filetu, kousky vařeného, okapaného chřestu a polovinou nasekané petrželky.
- 3Lasagne složené v zapékací míse zalijeme omáčkou z vajec, másla a vývaru a pečeme asi 20 minut. Než se těstoviny s rybou upečou, našleháme šlehačku dotuha a opatrně ji ochutíme solí, pepřem a troškou cukru.
- 4Když je pokrm pečený, ozdobíme každou porci našlehnou, ochucenou šlehačkou a posypeme zbytkem nasekané petrželky. Podáváme horké.
- 5Omáčka:
- 6Solamyl rozmícháme v rybím vývaru a za častého míchání uvedeme do varu. Potom stáhneme vývar z ohně a rozmícháme v něm víno a žloutky s rozšlehaným máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.