Pečené lasagne s chřestem a pstruhem

70 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1261 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
46 g
Sacharidy
154 g
Vláknina
92 mg
Cukr
520 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chřest uvaříme v osolené vroucí vodě s kostkou cukru. Vařený chřest vyjmeme a necháme okapat. Lasagne uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Po uvaření je scedíme a necháme okapat. Petrželku důkladně opereme, necháme okapat a nasekáme ji nadrobno. Rybí filety rozčtvrtíme, ochutíme pepřem a solí a pokapeme citrónovou šťávou. Troubu předehřejeme na 200°C.
  • 2
    Lasagne složíme do vymazané zapékací mísy do tvaru balíčků a každý takový balíček obložíme čtvrtkou rybího filetu, kousky vařeného, okapaného chřestu a polovinou nasekané petrželky.
  • 3
    Lasagne složené v zapékací míse zalijeme omáčkou z vajec, másla a vývaru a pečeme asi 20 minut. Než se těstoviny s rybou upečou, našleháme šlehačku dotuha a opatrně ji ochutíme solí, pepřem a troškou cukru.
  • 4
    Když je pokrm pečený, ozdobíme každou porci našlehnou, ochucenou šlehačkou a posypeme zbytkem nasekané petrželky. Podáváme horké.
  • 5
    Omáčka:
  • 6
    Solamyl rozmícháme v rybím vývaru a za častého míchání uvedeme do varu. Potom stáhneme vývar z ohně a rozmícháme v něm víno a žloutky s rozšlehaným máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.