Pečené lívanečky zvané bliny

70 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
220 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
10 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
172 mg
Cukr
928 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hladkou pšeničnou mouku a pohankovou mouku, sůl a droždí promícháme v míse. Mléko a 80 g zakysané smetany mírně zahříváme dvě minuty za stálého míchání. Když jsou mléko a smetana vlažné, sejmeme je ze sporáku, přidáme žloutek a šleháme, až se všechno spojí. Mléčnou směs postupně přidáváme k mouce s droždím a vymícháme dohladka. Těsto zakryjeme čistou vlhkou utěrkou a necháme ho na teplém místě kynout asi půl hodiny, dokud se na jeho povrchu neobjevují bubliny.
  • 2
    Bílky ušleháme na pevný sníh, přidáme je ke směsi a mícháme důkladně, abychom získali stejnorodé těsto. Na pánev s nepřilnavým povrchem, lehce vymazanou tukem a středně zahřátou, klademe po lžičkách těsto a pečeme jej tak dlouho, až se na povrchu začnou objevovat bubliny (1 až 2 minuty). Bochánky obrátíme a pečeme dozlatova. Vychladlé bliny ozdobíme uzeným lososem, zbylou zakysanou smetanou, osmaženými kapary a rozsekanými snítkami čerstvého kopru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.