Pečené nočky s mákem

75 min.
Česká republika

Ingredience

    • 400gramůMouka pšeničná hladká
    • 1špetkaSůl
    • 700mililitrůMléko polotučné
    • 1lžičkaCukr krupice
    • 20gramůDroždí
    • 100gramůMák mletý
    • 80gramůCukr moučkový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
646 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
14 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
5 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Droždí utřeme se lžící cukru, přimícháme lžíci mouky a 20 ml mléka a na teple necháme vzejít. Do mísy prosejeme mouku, přisypeme sůl, přilijeme 180 ml vlažného mléka, přidáme vzešlý kvásek a v míse vymícháme hladké těsto. Těsto jemně posypeme hladkou moukou, přikryjeme utěrkou a na teple necháme kynout přibližně dvacet minut. Poté na vále z těsta vyválíme asi 12 cm dlouhé válečky a na tukem vymazaném plechu je necháme ještě alespoň 10 minut kynout. Poté pečeme v předehřáté troubě, až zrůžoví. Upečené válečky nakrájíme na dvoucentimetrové kousky, které klademe do mísy a polijeme postupně 500 ml vařícího mléka. Když se mléko vsákne, sypeme nočky mletým mákem s cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.