Pečené ovoce s mandlemi a slaninou
60 min.
Ingredience
- 150gramůAnglická slanina
- 80gramůDatle
- 140gramůMandle
- 20gramůMáslo čerstvé
- 200gramůBanány
- 60gramůŠvestky sušené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
39 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
8 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Sušené švestky dáme na 2 hodiny máčet v chladné vodě. Mandle necháme spařit ve vroucí vodě, dokud se neuvolní slupka. Poté mandle oloupeme a vložíme na pánev na rozehřáté máslo. Když jsou mandle opraženy dozlatova, vyjmeme je.
- 2Vypeckované datle plníme opraženými mandlemi. Švestky vyjmeme z vody, osušíme a také plníme mandlemi.
- 3Banány nakrájíme na plátky silné asi 1,5 cm.
- 4Jednotlivé kousky ovoce obalujeme v polovičním plátku slaniny, sepneme párátkem, naklademe na pečicí plech a pečeme v troubě předehřáté na 200°C do zezlátnutí slaniny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.