Pečené ovoce s mandlemi a slaninou

60 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
39 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
8 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené švestky dáme na 2 hodiny máčet v chladné vodě. Mandle necháme spařit ve vroucí vodě, dokud se neuvolní slupka. Poté mandle oloupeme a vložíme na pánev na rozehřáté máslo. Když jsou mandle opraženy dozlatova, vyjmeme je.
  • 2
    Vypeckované datle plníme opraženými mandlemi. Švestky vyjmeme z vody, osušíme a také plníme mandlemi.
  • 3
    Banány nakrájíme na plátky silné asi 1,5 cm.
  • 4
    Jednotlivé kousky ovoce obalujeme v polovičním plátku slaniny, sepneme párátkem, naklademe na pečicí plech a pečeme v troubě předehřáté na 200°C do zezlátnutí slaniny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.