Pečené pirožky

40 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
891 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
46 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tvaroh promícháme s nastrouhaným ztuženým tukem a hrubou moukou. Vypracujeme těsto, které na pracovní desce rozválíme na tenký plát.
  • 2
    Polovinu těsta potřeme marmeládou a přikryjeme druhou polovinou těsta. Vykrajujeme větší pirožky, potřeme je rozšlehaným vejcem a urovnáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.
  • 3
    Upečené, ještě horké pirožky obalujeme v moučkovém cukru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.