Pečené pirožky
40 min.
Ingredience
- 500gramůTvaroh jemný
- 500gramůMouka pšeničná hrubá
- 250gramůTuk
- 6lžicMarmeláda meruňková
- 100gramůCukr moučkový
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
891 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
46 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Tvaroh promícháme s nastrouhaným ztuženým tukem a hrubou moukou. Vypracujeme těsto, které na pracovní desce rozválíme na tenký plát.
- 2Polovinu těsta potřeme marmeládou a přikryjeme druhou polovinou těsta. Vykrajujeme větší pirožky, potřeme je rozšlehaným vejcem a urovnáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.
- 3Upečené, ještě horké pirožky obalujeme v moučkovém cukru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.