Pečené porce kapra ve slanině
50 min.
Ingredience
- 2špetkySůl
- 1špetkaKmín drcený
- 8kusůAnglická slanina
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceVoda pitná
- 0,5kusKapr obecný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1336 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
116 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
5 mg
Cukr
1 mg
Postup přípravy
- 1Kapra očistíme, opláchneme, osušíme, naporcujeme, osolíme a posypeme kmínem. Každou porci překryjeme 2 plátky slaniny, kterou upevníme párátky.
- 2Porce kapra vložíme do pekáče vymazaného máslem a olejem. Poté vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C a pečeme. Když se tuk vypeče, podlijeme kapra vodou. Jakmile je slanina vypečená, je kapr upečený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.