Pečené řízky z divočáka
90 min.
Ingredience
- 300gramůAnglická slanina
- 1kilogramKančí kýta
- 3lžíceSádlo syrové
- 30gramůSýr Eidam cihla 45%
- 1kusČesnek
- 2kusyVejce slepičí
- 9lžicMouka bezlepková
Počet porcí:
9Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
22 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
12 mg
Cukr
152 mg
Postup přípravy
- 1Porce divočáka z obou stran naklepeme, posolíme a pomažeme utřeným česnekem. Na jednotlivé porce rozdělíme plátky slaniny a tvrdého sýra, potom plátky masa přehneme a spíchneme párátkem, aby slanina a sýr nevypadly. Masové závitky obalíme v bezlepkové mouce, vejci a bezlepkové strouhance, zprudka je smažíme po obou stranách. Opečené masové balíčky po usmažení ještě vložíme do tukem vymazané zapékací mísy, posypeme sekaným česnekem, pečeme je dalšch 30 minut. Po upečení z řízků odstraníme párátka, maso podáváme teplé, nejlépe s brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.