Pečené řízky z divočáka

90 min.

Ingredience

    • 300gramůAnglická slanina
    • 1kilogramKančí kýta
    • 3lžíceSádlo syrové
    • 30gramůSýr Eidam cihla 45%
    • 1kusČesnek
    • 2kusyVejce slepičí
    • 9lžicMouka bezlepková
Počet porcí:
9

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
22 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
12 mg
Cukr
152 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Porce divočáka z obou stran naklepeme, posolíme a pomažeme utřeným česnekem. Na jednotlivé porce rozdělíme plátky slaniny a tvrdého sýra, potom plátky masa přehneme a spíchneme párátkem, aby slanina a sýr nevypadly. Masové závitky obalíme v bezlepkové mouce, vejci a bezlepkové strouhance, zprudka je smažíme po obou stranách. Opečené masové balíčky po usmažení ještě vložíme do tukem vymazané zapékací mísy, posypeme sekaným česnekem, pečeme je dalšch 30 minut. Po upečení z řízků odstraníme párátka, maso podáváme teplé, nejlépe s brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.