Pečené sardinky v pikantní marinádě

50 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
41 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
662 mg
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé sardinky očistíme, omyjeme, každou rozřízneme od řitného otvoru až k hlavě. Ryby vykucháme, vyřízneme páteř, odřízneme hlavy, všechny ploutve, vzniklé filety znovu omyjeme a osušíme. Sardinky osolíme, podle chuti posypeme pepřem a obalíme v hladké mouce. V pekáčku rozpálíme olej s máslem, sardinky vložíme do rozehřátého omastku a dáme péct do předehřáté trouby na 200°C. Po 5 - 7 minutách sardinky obrátíme a pečeme do zlatova. Poté je vyjmeme z omastku a odložíme na papírovou utěrku okapat.
  • 2
    Do větší sklenice (nebo mísy) vložíme upečené sardinky, necháme vychladnout. V misce rozmícháme 0,5 dl vody se 100 gramy cukru a 2 dl octa. Přidáme celý bílý pepř a nové koření. Očištěnou cibuli pokrájíme na plátky, omyjeme kopr a nakrájenou zeleninu promícháme se sardinkami. Poté je zalijeme marinádou a necháme marinovat v chladničce 4 - 5 hodin.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.