Pečené škvarkové placky
75 min.
Ingredience
- 500gramůMouka bezlepková
- 10mililitrůMléko polotučné
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 200gramůVepřové škvarky
- 1lžičkaKmín celý
- 0,2lžičkaDroždí sušené
- Na potření těsta
- 10mililitrůMléko polotučné
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaKmín celý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
9 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
337 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Troubu dáme předehřát na 180°C.
- 2Na závěrečné potření placek si smícháme mléko se solí a kmínem.
- 3V míse smícháme mouku, cukr, sůl a kmín, přidáme rozdrobené droždí a škvarky, nakonec přilijeme mléko. Vše důkladně smícháme a přendáme na vál, kde ze směsi vypracujeme polotuhé těsto. Těsto necháme na vále chvilku vykynout a potom z něj vytvarujeme placičky vysoké asi 1 centimetr. Placičky potřeme mlékem smíchaným se solí a kmínem. Placky pečeme v troubě asi 45 minut. Asi 5 minut před dopečením zvýšíme teplotu pečení, aby placičky získaly zlatavou barvu. Necháme vychladnout a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.