Pečené steaky s restovanou cuketou a celerem
70 min.
Ingredience
- Pečené steaky
- 800gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceKoření na steaky
- 0,5decilitrOlej olivový extra panenský
- Restovaná cuketa
- 1kusCuketa
- 1lžičkaOlej chilli
- 1lžíceTymián čerstvý
- 0,5lžíceOlej olivový extra panenský
- Vařený celer
- 350gramůCeler bulvový
- 5decilitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř citronový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1000 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
87 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hovězí roštěnec omyjeme, odstraníme všechny blanky a osušíme. Nakrájíme z něj 4 plátky, které mírně pěstí roztlučeme. Osolíme je a posypeme kořením na steaky. Omytou a osušenou mladou cuketu nakrájíme podélně na plátky silné asi 4–5 mm.
- 2Omytý celer oloupeme a nakrájíme na plátky silné 5 cm. V rendlíku si přivedeme k varu smetanu. Celerové plátky uvaříme ve smetaně doměkka. Vaříme je přibližně 8–10 minut. Poté je vyjmeme, necháme okapat, osolíme je a posypeme citrónovým pepřem. Uchováme je teplé.
- 3V pánvi si rozpálíme extra olivový olej, na něm orestujeme steaky z každé strany dozlatova. Restujeme po 2–3 minutách z každé strany. Poté je vložíme do pekáčku a dáme je do předehřáté trouby na 190 °C dopéct. Pečeme přibližně 15 minut.
- 4V pánvi si rozpálíme chilli olej s extra olivovým olejem. Na něm orestujeme plátky cukety, ke kterým potrháme z jedné snítky tymiánu lístky. Restujeme z každé strany dozlatova. Plátky cukety a celeru dáme na talíře. Ozdobně je přehneme, na ně položíme upečené steaky a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.