Pečené steaky s restovanou cuketou a celerem

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1000 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
87 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí roštěnec omyjeme, odstraníme všechny blanky a osušíme. Nakrájíme z něj 4 plátky, které mírně pěstí roztlučeme. Osolíme je a posypeme kořením na steaky. Omytou a osušenou mladou cuketu nakrájíme podélně na plátky silné asi 4–5 mm.
  • 2
    Omytý celer oloupeme a nakrájíme na plátky silné 5 cm. V rendlíku si přivedeme k varu smetanu. Celerové plátky uvaříme ve smetaně doměkka. Vaříme je přibližně 8–10 minut. Poté je vyjmeme, necháme okapat, osolíme je a posypeme citrónovým pepřem. Uchováme je teplé.
  • 3
    V pánvi si rozpálíme extra olivový olej, na něm orestujeme steaky z každé strany dozlatova. Restujeme po 2–3 minutách z každé strany. Poté je vložíme do pekáčku a dáme je do předehřáté trouby na 190 °C dopéct. Pečeme přibližně 15 minut.
  • 4
    V pánvi si rozpálíme chilli olej s extra olivovým olejem. Na něm orestujeme plátky cukety, ke kterým potrháme z jedné snítky tymiánu lístky. Restujeme z každé strany dozlatova. Plátky cukety a celeru dáme na talíře. Ozdobně je přehneme, na ně položíme upečené steaky a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.