Pečené telecí ledvinky s koňakem
53 min.
Ingredience
- 500gramůTelecí ledviny
- 6decilitrůMléko polotučné
- 0,5decilitrKoňak
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceMáslo bylinkové
- 1,5decilitryVíno červené
- 4lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
31 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
217 mg
Cukr
272 mg
Postup přípravy
- 1Z telecích ledvinek odstraníme na povrchu tuk, rozkrojíme je, odstraníme močové kanálky, zbavíme přebytečného tuku. Ledvinky vložíme do mísy, zalijeme mlékem a necháme namočené asi 30 minut. Poté je důkladně omyjeme, osušíme, potřeme koňakem, posypeme pepřem, drcenýmm kmínem a solí. Necháme marinovat v chladu asi 20 minut.
- 2V hrnci rozpálíme olej s máslem, na něm ledvinky zprudka orestujeme z každé strany do zlatova. Ledvinky vyjmeme z omastku, potřeme silně bylinkovým máslem a dáme do zapékací mísy. Přilijeme k nim červené víno a dopečeme je v předehřáté troubě do zlatova. Pečeme 20 - 25 minut, během pečení ledvinky obracíme a poléváme výpekem. Po upečení ledvinky nakrájíme na plátky a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.