Pečené telecí plátky se žampiony na pivu
43 min.
Ingredience
- 800gramůTelecí kýta
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 1kusCibule
- 120gramůŽampiony čerstvé
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej rostlinný
- 300mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 0,25lžičkaSůl
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžíceCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
343 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
12 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
725 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Plátky z kýty naklepeme, osolíme a obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, pivo smícháme s rajčatovým protlakem a cukrem.
- 2Na másle s olejem zpěníme cibuli, přidáme žampiony, maso a orestujeme. Poté přeložíme do pekáče, zalijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.