Pečené válečky z mletého masa v rajčatové zálivce
60 min.
Ingredience
- 15mililitrůVoda pitná
- 200gramůBrambory vařené
- 50gramůCibule
- 1kusVejce slepičí
- 20gramůMouka pšeničná hrubá
- 180gramůVepřové maso mleté
- 50gramůRajčata
- 30gramůProtlak rajčatový
- 0,5decilitrMléko polotučné
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5kusRohlíky bílé
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
475 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
23 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Z mletého masa, vymačkaného namočeného rohlíku, mléka, rozšlehaného vejce, drobně pokrájené cibule, mouky a soli umícháme hladkou hmotu, z níž tvarujeme válečky. Válečky narovnáme do ohnivzdorné mísy, přelijeme rajským protlakem smíchaným s trochou vody a vložíme do trouby předehřáté na 190°C. Za občasného otáčení pečeme, dokud maso nezezlátne. Pokud je třeba, lehce podlijeme.
- 2Na upečené maso poklademe plátky rajčete, mírně osolíme a necháme chvilku prohřát. Maso podáváme s vařenými brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.