Pečené vepřové maso s rýží
22 min.
Ingredience
- 400gramůVepřová kýta
- 750gramůRýže dlouhozrnná
- 2lžičkyMed včelí
- 2lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 1stroužekČesnek
- 2lžičkyZázvor celý
- 4kusyCibulka jarní
- 1kusZelí čínské
- 100gramůHrachové lusky
- 1lžičkaKoření pěti vůní
- 2lžičkyOmáčka sójová
- 0,25lžičkaChilli koření mleté
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
647 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
13 g
Sacharidy
109 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve připravíme čínskou barbecue marinádu, kterou použijeme na maso. Na marinádu smícháme 60 ml červeného vína, 60 g medu, 1 lžičky mleté směsi pěti koření, 1/4 lžičky chilli koření, 1/2 lžičky mletého zázvoru a 2 lžiček sójové omáčky, ohřejeme za stálého míchání, odstavíme a necháme vychladnout.
- 2Marinádu přelijeme do misky, přidáme vepřové plátky nakrájené na nudličky, med a smícháme. Na silném ohni rozehřejeme ve wok pánvi polovinu arašídového oleje, po částech přidáváme maso s marinádou a opékáme 3-4 minuty, opečené maso po vyjmutí z pánve odkládáme stranou.
- 3Zbytek oleje rozpálíme, přidáme prolisovaný česnek, nastrouhaný čerstvý zázvor, na kolečka nakrájenou jarní cibulku, nadrobno nakrájený svazek čínského zelí, blanšírované hrachové lusky a restujeme 2-3 minuty a jakmile se zelí začne změnšovat přidáme uvařenou rýži, opečené maso, promícháme a prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.