Pečené vepřové plátky v pohankové kaši
85 min.
Ingredience
- 4plátkyVepřová krkovička
- 250gramůZelí bílé - sterilizované
- 2kusyCibule
- 250gramůPohanka
- 1litrVoda pitná
- 1lžícePolévkové koření
- 2gramyPepř černý mletý
- 1lžíceKoření grilovací
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
3 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Příprava pohankové kaše:
- 2Pohanku propláchneme pod tekoucí vodou a vsypeme do kastrolu. Zalijeme 0,5l vroucí vody, ve které jsme rozmíchali grilovací koření. Směs dobře promícháme a kastrol s kaší necháme 15 - 20 minut stát na teplém místě.
- 3Než kaše dojde, nakrájíme cibuli na kolečka a připravíme plátky masa tak, že je naklepeme, ochutíme solí a pepřem a zprudka orestujeme na oleji. Troubu předehřejeme na 250°C.
- 4Potom vymažeme pečící nádobu tukem, na dno nádoby rozprostřeme část sterilovaného zelí, na zelí urovnáme plátky masa, které posypeme polévkovým kořením. Na koření rozložíme kolečka cibule. Nakonec rozložíme do nádoby zbylé zelí a vše pokryjeme připravenou pohankovou kaší. Pečeme za stálého podlévání ve vyhřáté troubě, dokud povrch nezrůžoví.
- 5Pokrm podáváme horký s různými přílohami a zeleninovou oblohou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.