Pečené zákusky s javorovým sirupem a se skořicovou náplní
60 min.
Ingredience
- Náplň
- 50gramůSirup javorový
- 2lžičkyMáslo čerstvé
- 3lžíceSkořice mletá
- 50gramůCukr třtinový
- 200gramůRozinky tmavé
- Příprava těsta
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 0,2lžíceMouka žitná bílá
- Těsto
- 20gramůSůl
- 25gramůDroždí sušené
- 2mililitryMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusMléko polotučné
- 0,2lžičkaMouka žitná bílá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
532 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
22 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
2 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Příprava pečení: Plech a mísu vymažeme 2 lžícemi másla, troubu připravíme k předehřátí na 190°C, vál pomoučíme 2 lžícemi mouky.
- 2Těsto: Mouku, sůl a droždí prosijeme do hlubší mísy. Sypkou směs zpracujeme se změklým máslem do konzistence hrubší strouhanky. Poté do směsi přidáme mléko s rozšlehaným celým vejcem a vypracujeme měkké těsto. Hotové těsto uložíme do mísy vytřené máslem a přikryté utěrkou ho necháme asi 40 minut kynout. Těsto by mělo nakynout do dvojnásobného objemu.
- 3Nakynuté těsto několikrát prohněteme na pomoučeném vále a vyválíme obdélníkový plát velký cca 23 x 30 cm, který potřeme skořicovou náplní tak, aby okraje plátu zůstaly volné. Potom těsto s náplní zabalíme do válce, jehož okraje jemně prsty přitiskneme, aby se těsto nerozbalilo. Vzniklou rolku s náplní pak nakrájíme na špalíčky (asi 12 ks), které rozložíme na vymazaný plech, kde je necháme ještě kynout asi 30 minut. Potom špalíčky pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut dozlatova. Hotové kousky ihned po upečení potřeme javorovým sirupem a necháme je mírně vychladnout. Plněné špalíčky servírujeme mírně teplé, jako moučník.
- 4Náplň: Rozinky propláchneme pod tekoucí vodou a necháme je okapat. Máslo a cukr vyšleháme do pěny. Do této sladké pěny vmícháme rozinky a skořici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.