Pečené zákusky s javorovým sirupem a se skořicovou náplní

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
532 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
22 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
2 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava pečení: Plech a mísu vymažeme 2 lžícemi másla, troubu připravíme k předehřátí na 190°C, vál pomoučíme 2 lžícemi mouky.
  • 2
    Těsto: Mouku, sůl a droždí prosijeme do hlubší mísy. Sypkou směs zpracujeme se změklým máslem do konzistence hrubší strouhanky. Poté do směsi přidáme mléko s rozšlehaným celým vejcem a vypracujeme měkké těsto. Hotové těsto uložíme do mísy vytřené máslem a přikryté utěrkou ho necháme asi 40 minut kynout. Těsto by mělo nakynout do dvojnásobného objemu.
  • 3
    Nakynuté těsto několikrát prohněteme na pomoučeném vále a vyválíme obdélníkový plát velký cca 23 x 30 cm, který potřeme skořicovou náplní tak, aby okraje plátu zůstaly volné. Potom těsto s náplní zabalíme do válce, jehož okraje jemně prsty přitiskneme, aby se těsto nerozbalilo. Vzniklou rolku s náplní pak nakrájíme na špalíčky (asi 12 ks), které rozložíme na vymazaný plech, kde je necháme ještě kynout asi 30 minut. Potom špalíčky pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut dozlatova. Hotové kousky ihned po upečení potřeme javorovým sirupem a necháme je mírně vychladnout. Plněné špalíčky servírujeme mírně teplé, jako moučník.
  • 4
    Náplň: Rozinky propláchneme pod tekoucí vodou a necháme je okapat. Máslo a cukr vyšleháme do pěny. Do této sladké pěny vmícháme rozinky a skořici.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.