Pečení hadi z Římova
35 min.
Ingredience
- Na posypání
- 3lžíceCukr moučkový
- 1kusCukr skořicový
- Těsto
- 750gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3gramyCukr moučkový
- 100gramůMed včelí
- 10gramůHera
- 2špetkyAmonium
- 0,5lžíceHřebíček
- 1lžíceSkořice mletá
- 250gramůMandle loupané
- 250gramůOřechy vlašské
- 4kusyVejce slepičí
- 2lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1142 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
59 g
Sacharidy
124 g
Vláknina
7 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Do mísy prosejeme 750 g hladké mouky a 500 g moučkového cukru, 100 g měkké Hery, 2 špetky amonia, lžíci mleté skořice, 0.5 lžíce rozdrcených nebo pomletých hřebíčků, 250 g pomletých mandlí, 250 g pomletých vlašských ořechů a 4 vejce. Směs promícháme a dobře uhněteme. Z těsta utvoříme váleček, zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme v chladu do druhého dne uležet.
- 2Druhý den těsto rozdělíme na malé dílky. Každý váleček vyválíme na tvar hada, prsty vytvarujeme hlavy a "hady" položíme na olejem vymazaný plech, který dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 180 °C přibližně 15 minut.
- 3Upečené horké "hady" posypeme moučkovým cukrem smíchaným se skořicovým cukrem. Podáváme je vychladlé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.