Pečení hadi z Římova

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1142 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
59 g
Sacharidy
124 g
Vláknina
7 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy prosejeme 750 g hladké mouky a 500 g moučkového cukru, 100 g měkké Hery, 2 špetky amonia, lžíci mleté skořice, 0.5 lžíce rozdrcených nebo pomletých hřebíčků, 250 g pomletých mandlí, 250 g pomletých vlašských ořechů a 4 vejce. Směs promícháme a dobře uhněteme. Z těsta utvoříme váleček, zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme v chladu do druhého dne uležet.
  • 2
    Druhý den těsto rozdělíme na malé dílky. Každý váleček vyválíme na tvar hada, prsty vytvarujeme hlavy a "hady" položíme na olejem vymazaný plech, který dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 180 °C přibližně 15 minut.
  • 3
    Upečené horké "hady" posypeme moučkovým cukrem smíchaným se skořicovým cukrem. Podáváme je vychladlé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.