Pečený bažant

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1221 kcal
Bílkoviny
136 g
Tuky
71 g
Sacharidy
1 g
Vápník
2 g
Železo
18 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěného bažanta protkneme částí slaniny, navrchu i uvnitř osolíme a na zbylé slanině a na másle jej dusíme pod pokličkou. Občas maso obrátíme a podléváme vývarem.
  • 2
    Když je bažant poloměkký, pečeme je bez pokličky za častého polévání šťávou dorůžova.
  • 3
    Porce bažanta podáváme s dušenou rýží nebo s jemným knedlíkem a s červeným zelím.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.