Pečený bažant
80 min.
Ingredience
- 1kusBažant obecný
- 80gramůSlanina vepřová
- 40gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5litrHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1221 kcal
Bílkoviny
136 g
Tuky
71 g
Sacharidy
1 g
Vápník
2 g
Železo
18 mg
Postup přípravy
- 1Očištěného bažanta protkneme částí slaniny, navrchu i uvnitř osolíme a na zbylé slanině a na másle jej dusíme pod pokličkou. Občas maso obrátíme a podléváme vývarem.
- 2Když je bažant poloměkký, pečeme je bez pokličky za častého polévání šťávou dorůžova.
- 3Porce bažanta podáváme s dušenou rýží nebo s jemným knedlíkem a s červeným zelím.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.