Pečený bažant na pivu

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1728 kcal
Bílkoviny
125 g
Tuky
115 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukr necháme zkaramelizovat, poté zředíme250 ml piva a dobře promícháme. Slaninu nakrájíme na klínky, ořechy nasekáme nahrubo, hrozinky namočíme ve zbylém pivu. Odleželého bažanta očistíme, prošpikujeme slaninou, osolíme, vložíme na máslo do pekáče a přelijeme částí karamelu. Pečeme v předehřáté troubě pod poklicí, přeléváme zbylým karamelem. Když je maso poloměkké, přidáme ořechy, hrozinky i s pivem a smetanu. Posledních patnáct minut bažanta odkryjeme a dopečeme, aby měl křupavou kůži.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.