Pečený bažant na pivu
75 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyBažant obecný
- 100gramůSlanina vepřová
- 80gramůMáslo čerstvé
- 100gramůOřechy vlašské
- 100gramůHrozinky
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 0,5lžičkaSůl
- Na karamel
- 2lžíceCukr krupice
- 200mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1728 kcal
Bílkoviny
125 g
Tuky
115 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Cukr necháme zkaramelizovat, poté zředíme250 ml piva a dobře promícháme. Slaninu nakrájíme na klínky, ořechy nasekáme nahrubo, hrozinky namočíme ve zbylém pivu. Odleželého bažanta očistíme, prošpikujeme slaninou, osolíme, vložíme na máslo do pekáče a přelijeme částí karamelu. Pečeme v předehřáté troubě pod poklicí, přeléváme zbylým karamelem. Když je maso poloměkké, přidáme ořechy, hrozinky i s pivem a smetanu. Posledních patnáct minut bažanta odkryjeme a dopečeme, aby měl křupavou kůži.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.