Pečený bůček plněný uzeným masem
100 min.
Ingredience
- 2lžičkySůl
- 1lžíceKmín celý
- 0,5lžičkaSolamyl
- 100mililitrůVoda pitná
- 600gramůVepřový bok
- 300gramůUzené maso vařené
- 50gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
889 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
91 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
263 mg
Cukr
56 mg
Postup přípravy
- 1Z vařeného uzeného masa vytvarujeme váleček. Vepřový bok zbavíme kůže i kostí a paličkou jej silně naklepeme, abychom získali tenký plát ve tvaru obdélníku. Ten osolíme, posypeme kmínem a do jeho středu položíme uzené maso. Bůček s uzeným masem svineme, převážeme režnou nití, osolíme, okmínujeme, potřeme sádlem a v zakryté předehřáté troubě bez podlévání vodou upečeme. Maso vyjmeme, zbavíme niti, nakrájíme na plátky a upravíme na talíře.
- 2Šťávu v pekáči zahustíme Solamylem, rozmíchaným ve vodě, krátce povaříme a omáčkou přelijeme porce masa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.