Pečený česnek s ciabattou
55 min.
Ingredience
- 4kusyCiabatta
- 2kusyČesnek
- 200gramůRicotta
- 1hrstBazalka
- 2,5lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl mořská
- 250gramůRajčata sušená sterilovaná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
20 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
6 g
Cukr
695 mg
Postup přípravy
- 1Seřízneme palice česneku tak, abychom odřízli špičky stroužků, pokapeme olivovým olejem, zabalíme do alobalu a pečeme doměkka v troubě předehřáté na 150 °C asi 45 minut (nebo 30 minut při 180 °C).
- 2Rozříznuté ciabatty potřeme osolenou ricottou smíchanou se 2 lžícemi olivového oleje a nasekanou bazalkou. Obložíme rajčaty a vymačkanými stroužky pečeného česneku. Ozdobíme bazalkovými lístky. Můžeme pokapat olivovým olejem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.