Pečený fenykl

50 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
276 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
15 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
11 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu, do které vložíme kolečka citronu. Z fenyklu odřízneme vějířovité hlízy. Hlízy podélně nakrájíme na plátky a asi 8 minut vaříme ve vroucí vodě. Fenykl musí být téměř měkký. Poté jej vyjmeme a necháme okapat.
  • 2
    V hrnci při střední teplotě zahřejeme máslo a olivový olej. Hrncem zakroužíme tak, aby se tuk dostal na celé jeho dno a částečně i na stěny.
  • 3
    Do hrnce vložíme plátky fenyklu a zamícháme. Podle chuti opepříme a přidáme tymián. Podlijeme vývarem a posypeme nastrouhaným parmezánem. Vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme po dobu 25-30 minut, dokud se nevstřebá všechna tekutina. Fenykl by měl být příjemně měkký a sýr na povrchu zezlátne.
  • 4
    Hotový pokrm ozdobíme snítkami tymiánu, doplníme čerstvými rajčaty a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.