Pečený fenykl
50 min.
Ingredience
- 3kusyFenykl čerstvý
- 40gramůMáslo čerstvé
- 4kusyTymián čerstvý
- 80gramůSýr Parmezán
- 5kusůRajčata
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 175mililitrůVývar drůbeží
- 1,5lžíceOlej olivový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
276 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
15 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
11 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu, do které vložíme kolečka citronu. Z fenyklu odřízneme vějířovité hlízy. Hlízy podélně nakrájíme na plátky a asi 8 minut vaříme ve vroucí vodě. Fenykl musí být téměř měkký. Poté jej vyjmeme a necháme okapat.
- 2V hrnci při střední teplotě zahřejeme máslo a olivový olej. Hrncem zakroužíme tak, aby se tuk dostal na celé jeho dno a částečně i na stěny.
- 3Do hrnce vložíme plátky fenyklu a zamícháme. Podle chuti opepříme a přidáme tymián. Podlijeme vývarem a posypeme nastrouhaným parmezánem. Vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme po dobu 25-30 minut, dokud se nevstřebá všechna tekutina. Fenykl by měl být příjemně měkký a sýr na povrchu zezlátne.
- 4Hotový pokrm ozdobíme snítkami tymiánu, doplníme čerstvými rajčaty a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.