Pečený fenykl se sušenými rajčaty
60 min.
Ingredience
- Příprava
- Zelenina
- 2kusyFenykl sladký - hlíza
- 2lžíceCeler - nať
- 200mililitrůPyré rajčatové
- 2lžičkyOregano sušené
- 50gramůSýr Parmezán
- 100gramůRajčata sušená sterilovaná
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
146 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
10 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
4 g
Cukr
141 mg
Postup přípravy
- 1Příprava: Zapékací mísu vytřeme 2 lžícemi olivového oleje, troubu připravíme k předehřátí na 190°C.
- 2Zelenina: Fenykl kuchyňsky očistíme a rozčtvrtíme. Celerovou nať propláchneme pod tekoucí vodou, necháme na sítku okapat a nasekáme nadrobno. Rajčatvé pyré ochutíme sušeným oregánem. Nakrájenou zeleninu vložíme do vroucí vody a vaříme doměkka asi 10 minut. Měkkou vařenou zeleninu vybereme z hrnce děrovanou lopatkou a necháme ji chvilku rozloženou na ubrousku, abychom z ní vysáli vodu.
- 3Potom okapané kousky zeleniny vyrovnáme do zapékací nádoby, kterou jsme vytřeli tukem. Na vařený fenykl s celerem rozložíme sušená rajčata, rozetřeme ochucené rajčatové pyré a vše zasypeme strouhaným parmezánem.
- 4Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Tento pokrm můžeme servírovat horký, ihned po upečení, nebo studený, jako přílohu nebo jako předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.