Pečený fenykl se sušenými rajčaty

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
146 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
10 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
4 g
Cukr
141 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava: Zapékací mísu vytřeme 2 lžícemi olivového oleje, troubu připravíme k předehřátí na 190°C.
  • 2
    Zelenina: Fenykl kuchyňsky očistíme a rozčtvrtíme. Celerovou nať propláchneme pod tekoucí vodou, necháme na sítku okapat a nasekáme nadrobno. Rajčatvé pyré ochutíme sušeným oregánem. Nakrájenou zeleninu vložíme do vroucí vody a vaříme doměkka asi 10 minut. Měkkou vařenou zeleninu vybereme z hrnce děrovanou lopatkou a necháme ji chvilku rozloženou na ubrousku, abychom z ní vysáli vodu.
  • 3
    Potom okapané kousky zeleniny vyrovnáme do zapékací nádoby, kterou jsme vytřeli tukem. Na vařený fenykl s celerem rozložíme sušená rajčata, rozetřeme ochucené rajčatové pyré a vše zasypeme strouhaným parmezánem.
  • 4
    Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Tento pokrm můžeme servírovat horký, ihned po upečení, nebo studený, jako přílohu nebo jako předkrm.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.