Pečený jáhlový nákyp s kokosem

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
658 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
21 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
14 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jahodový kompot scedíme a jahody necháme okapat. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky, bílky ušleháme do tuhého sněhu. Jáhly zalijeme horkou vodou, necháme chvíli stát, poté scedíme, abychom odstranili nahořklou chuť. Jáhly potom zalijeme dvojnásobným množstvím vody, přidáme sójové mléko,skořici, kokos, cukr a vaříme asi 10 minut. Vařené jáhly necháme přikryté dojít na vypnuté plotně asi 20 minut. Poté necháme jáhly ještě zcela vychladnout, vmícháme žloutky a tuhý bílkový sníh. Toto těsto vylejeme na plech, který jsme vymazali máslem a vysypali strouaným kokosem. Na těsto rozložíme jahody z jednoho kompotu, na jahody navršíme ještě jednu vrstvu jáhlového těsta a nákyp pokapeme rozehřátým máslem. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.