Pečený kapr s ementálem
40 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůAnglická slanina
- 1lžičkaSůl
- 600gramůKapr obecný
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 60gramůSýr Ementál (Primátor)
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
650 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
51 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
394 mg
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1Porce kapra vykostíme, kůži stáhneme a maso omyjeme, osušíme a osolíme.
- 2Vždy mezi dva kousky ryby vložíme plátek ementálu. Každou porci zabalíme do plátku anglické slaniny a sepneme párátkem. Obalíme v hladké mouce, namočíme v rozkvedlaném vejci a zvolna pečeme v rozpáleném oleji po obou stranách asi 10 minut.
- 3Podáváme s plátkem citronu a vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.