Pečený kapr s kmínem a salátem
55 min.
Ingredience
- 4kusySalát hlávkový
- 1lžičkaSůl
- 2lžičkyKmín celý
- 100gramůMáslo čerstvé
- 800gramůKapr obecný
- 2kusyCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
33 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
6 g
Cukr
79 mg
Postup přípravy
- 1Očištěného kapra omyjeme a osušíme. Půlku omytého citronu nakrájíme na plátky, kůži kapra nařízneme a do řezů vkládáme připravené plátky. Rybu osolíme a posypeme kmínem.
- 2Pekáček vymažeme máslem, vložíme kapra a nakrájené máslo. Pečeme v silně vyhřáté troubě asi 30 minut. Během pečení kapra přeléváme výpekem nebo vodou.
- 3Na talíře upravíme omyté listy salátu a přidáme kolečka citronu. Na listy položíme porce kapra a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.