Pečený kapr se smetanovou omáčkou

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
648 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
46 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filety z kapra opláchneme, osušíme, nakrájíme na porce a nasolíme. Papriky rozpůlíme a zbavíme semen. Cibuli nakrájíme nadrobno. V misce promícháme moukou se sladkou paprikou a ve směsi obalíme porce kapra.
  • 2
    Kapra z obou stran osmažíme na másle a rybu i s výpekem přeložíme do pekáče. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C zhruba 6 minut.
  • 3
    V mezičase v rendlíku zpěníme cibuli, zasypeme paprikou, promícháme a zašleháme smetanu. Na mírném plameni povaříme 3 minuty a přecedíme do čistého rendlíku.
  • 4
    V mezičase na suché pánvi opečeme papriky, přeložíme na plech a pečeme při 180 °C zhruba 8 minut.
  • 5
    Rybu podáváme s paprikou a smetanovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.