Pečený kapr se smetanovou omáčkou
55 min.
Ingredience
- 850gramůKapr obecný
- 0,5lžícePaprika mletá sladká
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 0,5lžičkaSůl
- 2kusyPaprika červená
- 40gramůMáslo čerstvé
- Na omáčku
- 140gramůCibule
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 40gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžícePaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
648 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
46 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Filety z kapra opláchneme, osušíme, nakrájíme na porce a nasolíme. Papriky rozpůlíme a zbavíme semen. Cibuli nakrájíme nadrobno. V misce promícháme moukou se sladkou paprikou a ve směsi obalíme porce kapra.
- 2Kapra z obou stran osmažíme na másle a rybu i s výpekem přeložíme do pekáče. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C zhruba 6 minut.
- 3V mezičase v rendlíku zpěníme cibuli, zasypeme paprikou, promícháme a zašleháme smetanu. Na mírném plameni povaříme 3 minuty a přecedíme do čistého rendlíku.
- 4V mezičase na suché pánvi opečeme papriky, přeložíme na plech a pečeme při 180 °C zhruba 8 minut.
- 5Rybu podáváme s paprikou a smetanovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.