Pečený karamel
95 min.
Ingredience
- 1šálekSmetana 6% (do kávy)
- 4lžíceCukr krupice
- 1šálekSmetana 33% (šlehačka)
- 0,25šálekMed včelí
- 1špetkaSůl
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 0,5lžičkaTresť vanilková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
33 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
31 mg
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Ve vodní lázni svaříme smetanu ke šlehání a po odstavení přidáme druhou smetanu.
- 2Cukr zkaramelizujeme dohněda, potom přidáme med. Vedle smícháme žloutky a vložíme je do karamelové směsi, přidáme extrakt a sůl. Obě směsi smícháme, nalijeme do několika varných misek a ty položíme do vodní lázně. Vše vložíme do trouby a pečeme asi 70 minut.
- 3Karamel podáváme teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.