Pečený karamel

95 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
33 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
31 mg
Cukr
28 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vodní lázni svaříme smetanu ke šlehání a po odstavení přidáme druhou smetanu.
  • 2
    Cukr zkaramelizujeme dohněda, potom přidáme med. Vedle smícháme žloutky a vložíme je do karamelové směsi, přidáme extrakt a sůl. Obě směsi smícháme, nalijeme do několika varných misek a ty položíme do vodní lázně. Vše vložíme do trouby a pečeme asi 70 minut.
  • 3
    Karamel podáváme teplý.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.