Pečený králík s kachnou
150 min.
Ingredience
- 1kilogramKrálík
- 1kilogramDrůbeží maso
- 1lžičkaKmín drcený
- 5decilitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
462 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
19 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
92 mg
Cukr
20 mg
Postup přípravy
- 1Maso z králíka a kachny omyjeme, osušíme na naporcujeme. Rozkrájené maso osolíme a okmínujeme.
- 2Do pekáče maso naskládáme tím způsobem, že vždy částečně leží maso z králíka na masu z kachny. Jde o to, že maso z králíka je suché a maso z kachny mastnější, proto je nejlepší tato kombinace. Maso naskládáme do pekáče, podlijeme horkou vodou a necháme péct přikryté nejméně hodinu.
- 3Když se maso podusí, odkryjeme pekáč a pokračujeme v pečení. Pečeme tak dlouho, dokud maso není měkké a dozlatova zbarvené. Část vypečeného sádla sbíráme do nádobky a tímto sádlem průběžně poléváme pečící se maso.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.